Voet Reflexologie

 

Een behandeling voetreflexologie omvat reflexologie, chakrahealing van de voeten en een voetmassage voor een gehele ontspanning.

 

Een gezond lichaam is perfect in staat zichzelf te reguleren, in samenwerking met een gezonde geest, dankzij ons zelfgenezend vermogen.

 

Spijtig genoeg is het in onze huidige drukke maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend om ons eigen ritme te blijven behouden.

Verkeerde voeding, te weinig beweging, te weinig buitenlucht, gejaagdheid en stress, piekeren, enz. brengen ons uit balans en zo kan ons lichaam zijn belangrijke functies niet meer naar behoren uitvoeren. Dit kan je op elk niveau ondervinden (fysiek, emotioneel en mentaal vlak).  Onze gezondheid begint te wankelen en we krijgen allerlei kwaaltjes of worden ziek. Hierbij kan voetreflexologie u zeker helpen.

 

Je hele lichaam is weerspiegeld in je voeten. Alle organen hebben een eigen zone. Door deze zone te masseren, ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan, wordt de lymfe- en energiedoorstroming gestimuleerd en kan je lijf afvalstoffen sneller afvoeren. Hierdoor gaat het orgaan beter functioneren. Tijdens een behandeling geef ik verschillende voetmassages en combineer deze op allerlei manieren. 

 

Ik combineer reflexologie met het behandelen van meridianen (energiebanen waarop acupunctuurpunten liggen), acupressuur (het behandelen van acupunctuurpunten met mijn vingers) en magnetiseren (energie geven en blokkades en traumatische ervaringen opruimen. Tijdens een behandeling kan ik chakra’s (energiecentra in het lichaam) en de aura (energieveld om het lichaam heen) opladen. Ik kan dus heel fysiek werken, maar ook energetisch. 

 

Tijdens een sessie voetrefexologie gaan we op de reflexzones in de voeten met duim en vingers een gedoseerde druk uitoefenen en zet men een reflex in werking die organen en of klieren prikkelen en stimuleren waardoor blokkades opgeheven worden, afvalstoffen vrijkomen, en de doorbloeding beter wordt. Hierdoor wordt ons zelfgenezend vermogen gestimuleerd en het verstoorde evenwicht hersteld op lichamelijk en geestelijk niveau.

 

Tijdens een behandeling worden geblokkeerde energiebanen vrijgemaakt waardoor energie de kans krijgt om terug te gaan stromen. Hierdoor wordt ons zelfgenezend vermogen gestimuleerd en het verstoorde evenwicht hersteld op lichamelijk en geestelijk niveau. Je weerstand versterkt eveneens hierdoor.

 

 

Voetreflexologie kan klachten verlichten, of zelfs geheel laten verdwijnen, bijvoorbeeld voor:

 

Een verzwakt immuunsysteem (bv. steeds terugkerende griep of verkoudheid, enz….)

Spijsverteringsproblemen (maag- en darmklachten, constipatie,…)

Nek-, schouder- en rugklachten

Hoofdpijn en migraine

Stijve en pijnlijke spieren

CVS & Fibromyalgie (weke - delen Reuma)

Vruchtbaarheidsproblemen

 

Werkt preventief en heel ontspannend

Verbetering van het slaappatroon

Reiniging van afvalstoffen, na een operatie of ziekte met medicijngebruik

Herstel van fysiek, emotioneel en mentaal evenwicht, bvb bij spanning, onrust, onzekerheid, stress, depressie, burnout,…

Ondersteuning bij menstruatiepijnen- en menopausale klachten

 

 

Enkele tips:

 

Doordat geblokkeerde energiebanen worden vrijgemaakt, kunnen er tijdens de voetreflexologiebehandeling veel afvalstoffen vrijkomen. Daarom is het belangrijk dat je na de behandeling voldoende water of kruidenthee drinkt om deze af te voeren.

 

Voetreflexologie is niet geschikt voor personen die lijden aan of last hebben van: infectieziektes, ziektes die hoge koorts veroorzaken, ontstekingen van vaat- en lymfenstelsel, epilepsie, trombose, en tijdens de zwangerschap.

 

Het is niet aan te raden de dag van de behandeling alcohol te nuttigen om hevige reacties van het lichaam te vermijden

 

Kankerpatienten vragen best vooraf advies aan hun arts.

 

 

Een voetreflexoloog is geen arts en beschikt over een beperkte medische kennis. Daarom zal de voetreflexoloog nooit een diagnose stellen, noch geneesmiddelen voorschrijven en is reflexologie enkel een complementaire therapie die geen vervanging vormt voor de Westerse geneeskunde.

 

Het doel van de behandeling is om het lichaam terug in harmonie te brengen zodat het lichaam herstelt.