Massage

A relaxing Massage relaxes the whole Being

 

Relaxatie Massage

Een relaxatiemassage is een manuele massage van het volledige lichaam, en zorgt voor een weldadig gevoel van ontspanning.

 

Naast de effleurages (lange strijkbewegingen) worden ook alle spieren stuk voor stuk behandeld – je kiest hierbij zelf hoe stevig je de massage wil. Wanneer je kiest voor een volledige lichaamsmassage wordt je volledige lichaam van top tot teen behandeld.

 

Tijdens de relaxatiemassage worden de spieren volledig losgemaakt en wordt de bloedsomloop opnieuw op gang gebracht, waardoor de stofwisseling verbetert en schadelijke stoffen sneller worden afgevoerd. Je spieren krijgen weer meer zuurstof, zodat ze hun energie weer optimaal kunnen benutten. Dit leidt tot een zalig gevoel van ontspanning.

 

Zo verdwijnt de stress en kan het lichaam weer nieuwe, positieve energie opdoen. Spanningen ebben weg, emoties komen los. Problemen lijken plots een stuk eenvoudiger te worden. Je kan er weer helemaal tegenaan!

 

------------------------------------------------------------------

 

Tarief voor een behandeling: 

 

Tarief: €60

Duurtijd: ongeveer 60min

Drukpunt Massage

Een drukpuntmassage of Shiatsu massage is een eeuwenoude Aziatische behandeling die zich richt op specifieke drukpunten op het lichaam. De drukpunten worden gekneed en gemasseerd met vingers en duimen om zo blokkades te verwijderen. De drukpuntmassage heeft enkele duidelijke overeenkomsten met acupunctuur. Acupressuur of drukpuntmassage is een goede oplossing voor tal van kwalen zoals hoofdpijn en vermoeidheid.

 

Voordelen van de drukpuntmassage

 • werkt ontspannend op het lichaam en vermindert stress
 • blokkades worden verwijderd zodat doorbloeding verbeterd
 • de afvoer van afvalstoffen in het lichaam versnellen
 • opent de energiebanen in het lichaam wat zorgt voor een herboren gevoel
 • helpt tegen verschillende kwalen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, enz

 

Kenmerken van de drukpuntmassage

 • geschikt voor alle huidtypes
 • er wordt een zachte druk uitgeoefend met vingers en duimen
 • drukpuntmassage doet geen pijn, maar kan soms even vervelend aanvoelen
 • na de massage verhoogt het energieniveau en voelt men zich licht en ontspannen

 

------------------------------------------------------------------

 

Tarief voor een behandeling: 

 

Tarief eerste behandeling: €60 

Duurtijd: ongeveer 60min (inclusief intakegesprek)

 

Vervolgbehandeling (3 sessies zijn aangeraden):

Tarief per sessie: €50

Duurtijd: ongeveer 50min

 

Massage is een lichaamstaal die vaak meer zegt dan de beste gekozen woorden. Het is een eeuwenoud ritueel en laat iedereen onthaasten in deze moderne tijd.

Masseren is gebruik maken van de tastzin. De tast is het zintuig dat je het eerst ontwikkelt Dit is het zintuig waarmee iedereen kan voelen, het eerste zintuig dat elk mens ontwikkelt, maar ook het eerste zintuig dat mensen lijken te verliezen in het dagelijks leven.

 

Massage is een helende kunst. Het is een ontmoeting, een aanraking, van mens tot mens op een zuivere manier. In deze haastige en drukke wereld staan we veel te weinig stil bij onszelf en wat we nodig hebben. De directe aanraking van een massage maakt je weer bewust van wat jouw lichaam je wil vertellen.

 

Een massage is letterlijk een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken en of de huid te kneden. Massages worden niet machinaal, maar gewoon handmatig uitgevoerd. Al dan niet met behulp van massage olie. 

 

Massage is meer dan lichaamswerk

Een massage maakt ons bewust van hoe en waar stress zich in ons lichaam openbaart in de vorm van spanning. Deze spanning resulteert in een permanente spanning op de spieren. Dit kan veel spierklachten als gevolg hebben. Deze spanning of gespannenheid belemmert de doorstroming van energie en doorbloeding. Dit leidt tot vermoeidheid, een zwaar gevoel, bewegingsbeperkingen, een verminderde soepelheid van spieren en een grote kans op overbelasting en blessures.

 

Maar massage is meer dan lichaamswerk. Het wordt ook vanuit een mindfulness perspectief bekeken. Een massage brengt je in contact met het hier en nu. Je wordt uitgenodigd om actief aanwezig te zijn tijdens de behandeling. Je dient je te focussen op je ademhaling, nauwkeurig te letten op de aanrakingen en pijnplekken te identificeren. Door zodanig de aandacht te vestigen op de aanrakingen van de behandeling gebeurt er geestelijk ook heel wat met jou. Je krijgt meer ruimte, energie en voelt je vrijer. 

 

De voordelen van een massage

Een massage heeft gunstige invloeden op zowel jouw lichamelijke als geestelijke welzijn.

 • vermindert stress
 • stimuleert het geluksgevoel
 • verhoogt de weerstand
 • vermindert lichamelijke klachten
 • verbetert de balans tussen lichaam en geest
 • geeft energie